Geplaatst op Geef een reactie

Rabarbertaart

Wil je eens wat anders maken dan een appel kruimeltaart? Probeer dan deze rabarbertaart eens! 

Rabarber is een seizoensproduct en daarom alleen van mei tot en juli verkrijgbaar, zorg er dus voor dat je er op tijd bij bent!

Het recept is te vinden op keukenliefde

Via de link kan je het recept vinden. Je kan dit recept op 3 manieren toevoegen aan jouw recepten verzamelboek: 

  • Kopieer het recept en plak de tekst in dit pdf formulier. Print het uit op A5 formaat. 
  • Print het recept rechtstreeks vanaf de website op A5 formaat. Het recept zal dan uit meerdere pagina’s bestaan. 
  • Schrijf het recept uit op het bijgeleverde invulpapier. 

Geplaatst op

Aardappeltjes met pittige mayonaise

Deze aardappeltjes zijn lekker knapperig, de pittige mayonaise maakt het helemaal af! 

Ik vond dit recept op uitpaulineskeuken. 

Via de link kan je het recept vinden. Je kan dit recept op 3 manieren toevoegen aan jouw recepten verzamelboek: 

  • Kopieer het recept en plak de tekst in dit pdf formulier. Print het uit op A5 formaat. 
  • Print het recept rechtstreeks vanaf de website op A5 formaat. Het recept zal dan uit meerdere pagina’s bestaan. 
  • Schrijf het recept uit op het bijgeleverde invulpapier. 
Geplaatst op Geef een reactie

Boterkoek met speculaaskruiden

Ik ben gek op boterkoek en op speculaas. Dit recept kwam ik tegen op uitpaulineskeuken.nl ; een combinatie van beide! Dit moest ik dus uitproberen!

Wil je het recept toevoegen aan jouw recepten verzamelboek? Ga dan naar bovenstaande link en print het recept uit op A5 formaat. Dit kan op de lege zijde van de invulpapieren of een zelf geknipt (half A4) papier! 

Geplaatst op Geef een reactie

Kabeljauw met bacon

Ik vind vis heerlijk maar maak het thuis niet zo vaak. Dit recept kwam ik tegen op allerhande; kabeljauw op Italiaanse wijze gemarineerd en gewikkeld in bacon, een echte aanrader! 

Wil je dit recept toevoegen aan jouw recepten verzamelboek? Ga dan naar bovenstaande link. Leg het invulpapier in de printer (of een half A4 papier) en print het recept uit op A5 formaat. Dit kan met iedere printer!

Geplaatst op Geef een reactie

Hutspot met rauwe andijvie

Stamppot, typisch Hollands! Ik eet niet vaak aardappelen, maar een stamppot op zijn tijd is toch wel erg lekker. In dit recept combineer ik de hutspot met rauwe andijvie. Hieronder is het recept te vinden. Dit recept print je gemakkelijk uit op A5 -formaat zodat jij het recept toe kunt voegen aan jouw receptenboek. 

Ik serveerde de stamppot met een gehaktbal en een beetje jus!

Geplaatst op Geef een reactie

Kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes zijn lekker als ontbijt of voor bij de koffie! Het recept komt van Koopmans. De basis voor deze broodjes is dan ook een pak witbrood mix van Koopmans.

Navigeer naar deze link voor het recept. Druk op print en kies als papierformaat A5. Leg het invulpapier in de printer en druk het recept af op de lege zijde van het invulpapier.

Geplaatst op Geef een reactie

Goi cuon (verse springrol)

In 2018 heb ik 3,5 week rondgetrokken door Vietnam. Tijdens mijn reis leerde ik dit gerecht kennen; Goi Cuon, ook wel bekend als een verse springrol. Dit is rijstpapier gevuld met verse groente, rijstvermicelli, kruiden, vlees en/of vis. De springrol wordt meestal geserveerd met een hoisin saus. Hieronder vind je het recept voor de hoisin saus. 

Je kunt eindeloos variëren met de vulling. De basis ingrediënten zijn als volgt: 

  • Rijstpapier
  • Verse koriander
  • Verse munt
  • Komkommer
  • Taugé
  • Een sla soort
  • Rijstvermicelli
  • Vlees en/of vis, bijvoorbeeld:
    • gebakken garnalen
    • gebakken speklap
    • gemarineerd en gebakken varkensvlees/kipfilet

In Vietnam worden alle ingrediënten op tafel neergezet. De springrollen worden op tafel gevuld,  gerold en gegeten!

Wil je dit zelf ook eens maken? 

  1. Bereid het vlees en/of de vis voor door het te bakken.
  2. Maak de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Maak de hoisin saus volgens onderstaand recept. 
  4. Zet alle ingrediënten op tafel.
  5. Doe heet water in een grote kom en zet deze ook op tafel. 
  6. Vullen, rollen en eten maar! Haal het rijstpapier eerst door het water, zodat het rijstpapier flexibel wordt. Leg het rijstpapier op je bord en vul deze met ingrediënten naar keuze. Rol het rijstpapier op, dip de springrol in de saus en eet hem op!